(By the Water, 1881, Camille Pissarro) Усмихнатият двуличен предател  •

...
(By the Water, 1881, Camille Pissarro) Усмихнатият двуличен предател  •
Коментари Харесай

Никога не бива да имате вяра на Усмихнатия двуличен предател ♥ Отровните хора

(By the Water, 1881, Camille Pissarro)

Усмихнатият лицемерен предател 

• С другар като него просто нямате потребност от зложелател. 

• Не чукат на вратата, преди да влязат в дома ви, само че по тази причина пък хубавичко удрят с юмруци, когато го изоставен. 

• Опъват пред краката ви чердже, с цел да стъпите на меко, а в идващия миг го измъкват отдолу под краката ви, с цел да паднете зле. 

• Това е човек, който ще ви изиска назаем тенджера, с цел да свари в нея откраднатата от двора ви кокошка. 

• Говорят стерео - откъм двата ъгъла на устата си. 

Усмихнатият лицемерен изменник е прикрит и загадъчен лицемер, лицемерен клюкар и клеветник, некадърен да поддържа връзка обикновено, постоянно заговорничи и работи подло зад тила ви, нечестен, некоректен, само че сортира средствата тъй че да приспи вниманието ви и да ви измами, ловък прелъстител, саботира другите, лакомец, високомерен и нафукан, самолюбив и нарцистичен, привиден и подправен, не заслужава доверие, лекомислен и обикновен, нерешителен, двуличник, променлив, мени се съгласно вятъра. 

Повечето от нас считат Усмихнатия лицемерен изменник за най-отровното от всички отровни чудовища. Всъщност в творбата на Данте „ Ад “ последният кръг на пъкъла е предопределен за грешниците, направили най-отвратителния от всички грехове - измяната. Нищо не наранява по-дълбоко от това да разберете, че сте били предадени от човек, комуто сте имали цялостно доверие. Това е царството на Усмихнатия лицемерен изменник. 

Този вид отровни хора са извънредно пасивни/агресивни, усмихват ви се лицемерно, преструват се на ваши най-хубави другари, само че в същото време се промъкват и ви удрят изотзад. Конфуций - престиж в региона на обществения протокол - се възмущава и порицава сходен вид държание, като споделя: „ Срамно е и позорно да наричаш някои собствен другар, таейки в сърцето си завист към него. “ 

Тези сходни на хамелеони отровни хора са рискови, тъй като се трансформират съгласно това, което считат, че желаете да чуете. За да реализират прогрес, те ви се подмазват и ви ласкаят, подготвени на всичко, единствено и единствено да получат каквото желаят. 

Шарън и Лаура били съученички, и двете приключили графичен дизайн. Били най-хубави приятелки. Е, по този начин най-малко изглеждало. След завършването на колежа, Лаура ужасно доста желала да постъпи на една избрана работа и споделила с Шарън тази своя фантазия. Освен това й обяснила от кого точно зависи назначението и каква тактика си била набелязала, с цел да получи мястото. Тъй като била нейна най-близка другарка и довереница, Шарън й засвидетелствала най-гореща поддръжка и показала откровен интерес даже към най-малките детайлности. Така най-малко си фантазирала Лаура. Защото в реалност Шарън просто извличала информация за персонално прилагане. И в последна сметка се свързала с компанията зад тила на приятелката си, кандидатствала за работата и я получила, употребявайки набелязаната от Лаура тактика. Когато разбрала какво е станало, Лаура била напряко унищожена. А на Шарън въобще не й пукало - продължавала да се усмихва безметежно и нямала и капка разкаяние за стореното. 

Никога не трябва да имате религия на Усмихнатия лицемерен изменник. Защото той ще употребява против вас всичко, което сте му доверили, освен това когато минимум го очаквате. Хората от този вид са подмолни заговорници, които единствено дебнат комфортен случай, с цел да ви смажат. Дълбоко в себе си те ви ненавиждат, само че не им стига кураж, с цел да дадат открит израз на гнева, недоволството и даже на завистта си към вас. 

Усмихнатият лицемерен изменник е затулен и увъртащ, в никакъв случай няма да издаде, най-малкото пък пред вас, какво таи и замисля. Привидно той откровено споделя всичките ви проекти и паники - по това си наподобява с Клюкаря. 

На чудовищата от този вид мед им капе от устата, до момента в който от очите им блика отрова. Възможно е да ви нашепват сладки, нежни и ободрителни думи, само че в действителност са безскрупулни и безсъвестни пепелянки.

От: „ Отровните хора ”, Лилиан Глас, изд. „ Сиела “, 2003 година
Картина: By the Water, 1881, Camille Pissarro; chinaoilpaintinggallery

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР